
ÇİNDE ÇİNCE KURSLARI
Üniversiteler veya özel dil okulları tarafından verilen kurslardır.Bu kurslarda amaç öğrenciyi lisans eğitimi alabilecek şekilde yetiştirmek ve Hsk sınavına hazırlamaktır. Fakat öğrenci Lisans okuma düşüncesinde değilse bu sınava katılmayabilir..
Güz, Bahar ve Yaz dönemi olmak üzere toplam 3 dönemdir.
Fakat bazı Üniversiteler de ara dönemlerde açılan flexible kurslar vardır. Bu kurslar için ofisimizle direk iletişime geçiniz.
HSK Nedir? (汉语水平考试) ,yani Türkçesi Çince Seviye Ölçme Sınavı: Bu sınav öğrencinin konuşma, yazma ve okuma açısından dğerlendirildiği bir sınavdır,Hsk seviye sınavı derece derecedir.En Yüksek seviye 6'dır. Öğrenci bir yılın sonunda Hsk 3 veya Hsk 4 sınavından yeterli başarıyı yakalar.Tabi günlük ders harici çalışma bunda önemli rol oynamaktadır. Müfredatta tamamiyle bu sınava uygun olduğu için çalışan bir öğrenci için bu sınavı geçmek çok kolaydır.Sınav yılda 4 kez düzenlenmektedir.Öğrenci bu sınava kendini hazır hissetiği dönemde girebilir ve istediği kadar bu sınava katılma hakkı vardır.
Güz dönemi: EYLÜL-OCAK aylarıdır.
Bahar dönemi: ŞUBAT-TEMMUZ aylarıdır.
Yaz dönemi kısa programlar: TEMMUZ-AĞUSTOS aylarıdır.
Yaz dönemi uzun program: NİSAN-TEMMUZ aylarıdır.
- Kayıtlar dönem başlangıcından 4 ay önce yapılmaktadır.
- 16 yaşından büyük herkes bu programa kayıt yaptırabilir.
- Lise mezunları, üniversiteliler veya doktora programlarına katılmak isteyen öğrenciler.
- Çin Halk Cumhuriyeti ile iş yapmayı veya çince öğrenerek iş fırsatı yaratmayı isteyenler.
- Firmalara ürün araştırma konusunda danışmanlık hizmeti verirken aynı zamanda yeni bir dil ve yeni bir çevre edinmek isteyen herkes bu programa katılabilir.
Çin'de iş yapmayı düşünen girişimcilere çince öğrenmenin yanında, ücretsiz danışmanlık desteğimiz ile kendi işini kurmak veya mevcut işini büyütme fırsatı sunuyoruz.
Kurs toplam 8 kurdan oluşmaktadır. 1. kurdan 8. kura kadar istenilen seviyede kurs alınabilir. Kurslar haftada 20 ders saatidir. Hafta içi her gün 08:30'dan 13:00'ye kadar. Hafta sonları tatildir. Mevcut derslerin dışında "İş Çincesi", "Seyahat Çincesi", konuşma klüpleri, geleneksel yazı dersleri, masaj teknikleri ve Çin yemekleri derslerinden biriside seçmeli ders olarak okul yönetimince verilmektedir. (Okuldan okula farklılık gösterebilir kayıt esnasında bilgi verilecektir).
ÇİNDE ÇİNCE KURSUNUN AVANTAJLARI
- Çinceyi anayurdunda doğru ve kısa sürede öğrenmek farklı milletlerle bilgi ve kültürel alışveriş fırsatı sunacaktır.
- Çin'de eğitim ve günlük yaşantınızda yapacağınız harcamalar Avrupa ülkelerine kıyasla yarı yarıya daha ucuzdur. Dünyanın en güvenli ülkesi denilebilir.
- Birçok üreticinin bu ülkedeki yatırımlarını görmek ve bu üreticilerle yüz yüze iletişim kurma şansı yakalayabilirsiniz.
- "Neden Çin'de Çince Kursu veya Üniversite" biraz açmak gerekirse; Eğitim hayatınızı Çin'de devam ettirmeniz için nedenleri şu şekilde sıralayabiliriz:
1) Yurt dışında eğitim görme ayrıcalığını yaşayacaksınız.
2) Bakış açınızdaki farlılıklar. Farklı milletlerin yaşam tarzlarını yakından görecek, kültürler arası sentez yaparak bakış açınızda farklılıklar oluşturacaksınız.
3) Dünyanın en çok konuşulan dili çinceyi öğrenme ayrıcalığı. 1.3 milyar Çin nüfusunun ve Amerika, Kanada, Fransa, Pasifik ülkeleri gibi dünyanın neredeyse her yerinde bulunan Çin ırkına mensup kişilerin konuştuğu dili öğrenerek tüm bu insanlarla iletişim olanağı yakalayacaksınız.
4) Dünyanın ekonomisini yönlendiren ülkenin dilini bilmek. Çin ekonomisi 2009 rakamlarına göre kriz ortamında bile %8'lik bir ekonomik büyüme göstermiştir. Çin sadece ithalat yapılacak bir ülke olmanın dışında ihraç ettiği ürünler açısından da azımsanmayacak kadar büyük bir pazardır. Bu sebeple Çin dilini öğrenmenin avantajı aşikardır.
5) Dünyanın en iyi üniversitelerinde eğitim olanağı. Dünya sıralamasında en iyi eğitim veren ilk 350 Üniversiteye, Çin genelinde 12 okul girebilmektedir. Bu sıralamaya ülkemizde 3 okul girmektedir.
6) Üniversite sınavına girmeksizin arzu edilen bölümde okuyabilmek. Çin üniversitelerinde yabancı dil eğitimi için sınırlama yoktur. 16 Yaşından büyük herkes dil eğitimi alabilir. Bölüm okumak isteyenler için ise dil yeterlilik sınavında (HSK) başarılı olmak kıstastır. Bu sınavda en yüksek puan 8'dir. Normal çalışan bir öğrenci 1 yıllık bir çalışmanın bu sınavdan 3-4 alır. 3-4 puan Çin'de birçok bölüm için yeterlidir. Düzenli ve sürekli çalışan bir öğrenci bu notu 5-6'ya çıkararak bölüm yelpazesini daha da genişletebilir.
7) Çok ucuza kaliteli eğitim. Çin'de devlet üniversiteleri çok kalitelidir. Ülkemizde yıllık özel bir üniversiteye sadece kayıt için verdiğiniz ücretlere Çin'de çok rahat 1 yıl eğitim alabilir ve ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz.
8) Dünyanın en köklü ve gizemli kültürlerinden birini öğrenme şansı. 5000 yıllık geçmişe sahip, dünya medeniyetine pekçok yönden katkılarda bulunmuş görkemli bir kültür birikimi. Çin tıbbı, pusula, kağıt, barut, ipek gibi büyük buluşların yanısıra sayısız küçük buluşla, düşünce dünyasına yetiştirdiği Konfüçyüs gibi birçok filozofuyla, yerleşik hayata geçişi ve çok erken çağlarda kurduğu devlet sistemiyle, yazılı tarihi ile Türk ve dünya tarihine ışık tutan binlerce yıllık arşivleriyle Çin medeniyeti baştan başa görkemlidir. Bunun yanısıra, hem ülkemize hem de Avrupa'ya uzaklığı sebebiyle hep Uzakdoğu diye anılan bu diyarın en önemli özelliklerinden biri de bizlerce çok bilinmediği için gizem dolu olması. Bilinmeyeni bilmek isteyenler için, bu görkemli medeniyeti yerinde görmek için Çin'de yaşamak ve çince öğrenmek bulunmaz bir fırsat!
9) Çok çeşitli ülkelerden gelen öğrencilerle öğrenim görme fırsatı. 2009 yılı verilerine göre dünyanın en çok yabancı öğrenciye sahip 3. ülkesi olan Çin, çinceye olan talep patlamasını da göze alarak 2010 yılı için 150.000 öğrencinin ülke üniversitelerine kayıt yapacağını öngörüyor. Böylesine çok yabancı öğrenciyi bulunduran bir ülkede, özellikle dil öğrenimi görürken bir arada bulunmak; dillerini, kültürlerini, davranışlarını, dünyaya bakış açılarını, kısaca birçok değişik ülkenin kültürlerini öğrenmek adına hem kişiye farklı bir kültür birikimi katıyor, hem de dünya arenasında uluslar arası alanlarda bir yerlere gelmek isteyenler ve küreselleşmeye adapte olabilmek isteyenler için çok elverişli bir zemin hazırlıyor.
10) Dünyanın en modern şehirlerinde, gökdelenlerde yaşama imkanı. Dünyanın en yüksek 10 binasından 7'si Çin'de. Yabancıların kaldığı site tarzı binalar genellikle 30 kat ve üzeri yükseklikteki modern ve yeni yerleşimler. Batı tarzı yaşama uyumun bir göstergesi olarak anakarada (Mainland China) toplam 600 McDonalds ve 1.000 adet KFC olduğu ifade edilebilir. Önemli şehirlerde bulunan Türk restoranlarının yanısıra çok sayıdaki Arap ve Çin'li müslüman restoranları ile yemek konusunda da sorun yaşamayacaksınız. Sebze, meyve, et gibi gıdalar mevzuunda ise Çin, ucuzluğu ile birçok ülkeden daha avantajlı durumdadır. Örneğin koyun etinin kilosu 7 TL.
11) Canayakın, yabancılara çok saygılı Çin halkı içinde bir eğitim hayatı. Son asırlarda geçirdikleri zor dönemler nihayetinde çok gerisinde kaldıkları beyaz insana karşı toplum genelinde oluşmuş olan özenti hissi, sima ve renk farklılığından kaynaklanan ilgileri sebebiyle çoğu zaman yabancıların ilgi odağı olduğunu tahmin etmek zor olmasa gerek. Bu sebeple, Çin'de birçok yerli dizide yabancılar da rol alır, yolda giderken anneler çocuklarına "İşte bak, yabancı!" diye sizi gösterir, metroda dakikalarca size bakanlar çıkabilir, birçok sert kural size karşı yumuşatılabilir. Kısacası, dünyanın pekçok ülkesinde 3., 2. sınıf; en iyi ihtimalle sıradan insan muamelesi görecek olmanıza rağmen Çin'de hep 1. sınıf olursunuz.
12) Yüksek hayat standardında ucuza yaşam. Dünyanın tüm ülkelerinden yatırımları mıknatıs gibi çeken bir ülke olarak Çin, bu durumu ekonomik bir güç ve istihdam alanı olarak kullanmanın yanısıra teknoloji ve bilgi paylaşımı şeklinde de değerlendirmektedir. Teknolojiyi elde etme ve bunu hayata tatbik noktasında ise çok ileri durumdadır. Pekçok Çinli'nin cep telefonlarında, metrolarda, internet alanında kısacası hayatın her yerinde yüksek hayat standartlarını yakaladığı söylenebilir. Örneğin dünyanın en hızlı trenlerine Çin'de rastlayabilir, elektronik eşyaların en yeni modellerini Türkiye'de piyasaya girmeden 1 yıl önce görebilir, değil metrolarda taksilerde ve asansörlerde bile LCD ekranlarla karşılaşabilirsiniz. Bu şartlarda diğer ülkelerden çok daha ucuza yaşarsınız.
13) Dünyanın suç oranı en düşük olan ülkelerinden biri. Gerek sert devlet rejimi ve caydırıcı cezaları sebebiyle gerekse de ülke içinde silah taşıma yasağı gibi önleyici tedbirler sonucunda Çin, resmi rakamlarla şu anda dünya üzerindeki en güvenli ülkelerden biridir. Bir de bu sert kanunlara yabancıları koruyan yasalar da eklenince Çin'de hayat çok rahat hale gelmektedir.
14) Dünyanın en hızlı gelişen ülkesini yerinde inceleme fırsatı. Dünya ekonomisinin analizini yapmak isteyenler, gelişmeleri yerinde takip etmek isteyenler için en güzel fırsatlardan biridir Çin. Dünyada ilk defa uygulanan Çin tipi ekonomi modelini kitaplarda ve gazete sütunlarında okumak yerine yerinde görmek gerek.
15) Yabancı yatırımcılara kapılarını sonuna kadar açmış bir ülkede bulunma. Eğitiminden sonra ilerde kendi işini kurmayı veya ailesinin işine devam etmeyi düşünenler için biçilmiş bir kaftandır Çin. 1980'li yıllarda başlayan dışa açılım politikası son yıllara dek hep ihracatı artırma yönünde seyretmesine rağmen şimdilerde ülke, ihracat açığının doğurması muhtemel sakıncalarını da göz önüne alarak yeni bir trende girdi: Bugünlerde ülkede en çok altı çizilen konu; yabancı yatırımcıların gelip ülkeden mal almanın yanısıra mal satmasını da sağlamak. Buna en somut adım ise dünyanın en büyük fuarlarından olan Guangzhou İhracat Fuarı'nın 50.yılında isminin ve kapsamının devlet tarafından değiştirilerek Guangzhou İhracat ve İthalat Fuarı haline gelmesi. Bu bağlamda, hem çince bilen hem Çin'i bilen bir yabancı için çok güzel bir gelecek vaad ediyor Çin.
16) Pasifik ülkelerinin dinamiği olan Çin'de okuma şansı. Çin; konumu, nüfus fazlası ve gelişen ekonomisi ile komşu ülkelerini büyük ölçüde etkiliyor ve onları da ticari manada gitgide kendine bağlıyor. Bu durumun ortaya çıkmasında önemli bir etken de hiç şüphesiz yurtdışında ve özellikle Pasifik ülkelerinde yaşayan Çinliler. Bölgedeki tüm ülkelerde Çinli'ler var ve hepsi de bulundukları ülkenin en zenginleri; ülkelerinin ekonomilerine yön veren iş adamları. Dolayısıyla pasifik ülkelerinde Çin'in artık bir lokomotif halini aldığını söylemek yanlış olmaz. Aslına bakılırsa Afrika'daki yatırımları, Amerika-İran nükleer krizinde aracı rol oynaması, Rusya ile son dönemdeki çok sıkı ilişkileri göz önüne alındığında, Çin'in pasifik bölgesini aşıp çoktan dünyanın tamamında etkin bir rol alma yolunda adımlara geçtiği görülecektir. Dünya Ticaret Örgütü'ne girmiş, Amerika'ya rahatlıkla kafa tutan, dünyanın en büyük ordusuna sahip, nükleer gücü elinde tutan, uzaya araç yollayan 3. ülke olan yeni dünya gücü Çin'i tanımak, çinceyi bilmek, uzakdoğuyu bilmek gibi özellikler muhakkak ki çok önemli bir ayrıcalıktır.
17) Mezuniyet sonrası Çin ile iş yapan büyük Türk firmalarının yanısıra büyük yabancı şirketlerde iş bulma olanağı. Ülkemizdeki büyük şirketlerin bir kısmının yerleştiği, bir kısmının ise yerleşmeye hazırlandığı bir ülke olan Çin'de, dünyanın birçok büyük şirketi çoktan otağını kurmuş durumda. Özellikle çincesinin yanına bir de ingilizcesini ekleyebilmiş bir yabancı, 3 dil bilmesi ve böylelikle dünyanın tamamı ile iletişime geçebilme pozisyonu sayesinde bu şirketlerin iştahını kabartır. Eğitim ücretinin yüksek olmadığı Çin'de ingilizce öğrenmek de hiç zor olmayacaktır.